Telefoon: 010 436 03 44

Over Old Dutch

Restaurant Old Dutch kent vele jaren van rijke ervaringen, onder andere met Haringparties, het bekende Rotterdamse Uierboord, trouwpartijen, en bedrijfsfeesten.

In 1932 werd het etablissement gesticht als de Bodega Old Dutch aan de Coolsingel. Destijds een favoriete uitgaansplek voor Rotterdammers. Tijdens het bombardement van Rotterdam, op 14 mei 1940, brandde de locatie af. Aan het begin van deze Tweede Wereldoorlog werd het pand weer opgebouwd. The Old Dutch was destijds bedoeld als een tijdelijk gebouw om winkels op te vervangen die tijdens het bombardement waren gesneuveld. Het gebouw is echter permanent aangebleven als onderkomen voor het nu monumentale restaurant.

Sinds de opening in 1940 is zowel het interieur als het decor nagenoeg hetzelfde gebleven. Het gebouw is vanwege de cultuurhistorische waarde zelfs op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. In de jaren zestig stond Old Dutch bekend als een plaats waar reders, rijke sloopbedrijven, bouwlieden, captains of industry en kapiteins op volle zee dineerden.

Nieuws

Wij organiseren regelmatig speciale avonden met live muziek, jaarlijkse evenementen zoals de befaamde haringpartij of gezellige borrels. Wilt u op de hoogte blijven?
Meldt u dan hieronder aan.